FYSIOTERAPIA- JA HIERONTAPALVELUT

 

Fysioterapia

Fysioterapeutti Tiina on lisäkouluttautunut keskittyen erityisesti tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin. Fysioterapiasta saat apua esimerkiksi niska-hartiaseudun kiputilojen helpottamiseen, nivelten liikkuvuuden parantumiseen tai selkäsärkyjen vähentymiseen.  Käytössä on Kelan suorakorvausmenetelmä, jolloin voit tulla vastaanotolle myös lääkärin lähetteellä ja maksat suoraan vain omavastuuosuutesi.

Hieronnat

Klassinen hieronta sopii hyvin lihaskireyksien helpottamiseen, kehon hoitamiseen ja mielen rentouttamiseen. Käsin tehtävä pehmytkudosten käsittely vilkastuttaa veren- ja nestekierron kulkua ja rentouttaa kipeitä ja kireytyneitä lihaksia. Käytettäviä tekniikoita voi olla esimerkiksi sively, hankaus, painaminen tai tärisyttäminen.

Kuivakuppauksessa eli imukuppihieronnassa ei rikota ihoa eikä vuodateta verta, kuten perinteisessä kuppauksessa. Hoito muistuttaa klassista hierontaa, mutta välineenä käytetään iholle asetettavia imukuppeja. Alipaine kupin alla nostattaa ihoa ylös, jolloin verenkierto ja lymfakierto tehostuvat. Alipaineen ansiosta kuivakuppausta voi käyttää myös kosmeettisena hoitona selluliitin poistamiseen.

Faskia- eli lihaskalvokäsittely

Lihaskalvot eli faskiat ovat ohutta sidekudosta, jotka ympäröivät kehoa niin lihasten päältä kuin muidenkin kudosten sisältä. Faskiarakenne on siis monimutkaisempaa, kuin vain kalvo lihaksen päällä. Faskiat muodostavat suuren verkoston koko ihmiskehossa ja ovat rakenteeltaan jäykempää kuin lihaskudos. Faskia voi jäykistyä liikaa esimerkiksi leikkausarpien, vammojen, liian rasituksen tai kuormituksen vuoksi. Liika jäykkyys puolestaan voi oireilla kehon epäsymmetriana, liikkuvuuden heikentymisenä tai kipuna.

Minkä ajan valitsen?

Tunti on hyvä aloitusaika, jos et ole ennen käynyt fysioterapiassa tai hieronnassa. Tässä ajassa ehtii toteuttamaan alkuhaastattelun ja -tutkimisen ja varsinaisen hoidon, sekä lisäksi antamaan tarvittaessa kotiohjeita. 30-45 min riittää, jos kaipaat esimerkiksi vain ylä- tai alavartalon tai niska-hartiaseudun käsittelyä. Kokovartalon käsittelyyn varaa aikaa 75-90 min.